У Харківській області вчителям погасили заборгованість по зарплаті

17.05.2023 17:52 Суспільство

Уряд 16 травня ухвалив рішення про погашення заборгованості на оплату праці педагогічних працівників у Харківській та Херсонській областях, яка накопичилася до кінця 2022 року у місцевих бюджетах.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Проєкт розпорядження був розроблений за сприяння Мінреінтеграції в рамках роботи Координаційного штабу з питань деокупованих територій. Документ був поданий Міністерством освіти і науки як головним розпорядником освітньої субвенції для розгляду урядом.

Розпорядження передбачає розподіл резерву освітньої субвенції між відповідними місцевими бюджетами на суму понад 14,5 мільйонів гривень.

Це дозволить повністю виплатити заборговану заробітну плату вчителям з Харківської та Херсонської областей.

Нагадаємо, також ухвалено рішення уряду щодо збільшення мінімальної заробітної плати для медичних працівників, які надають спеціалізовану та екстрену медичну допомогу в зоні активних бойових дій та на прифронтових територіях.

Нагадаємо також, що цього року в низці областей України збільшено промислове вирощування культур з «борщового» набору. Тому з осені ситуація на ринку овочів буде більш позитивною.