Харківщина станом на ранок 20 лютого: головні події

20.02.2023 08:54 Новини
Основні події Харківської області станом на ранок 20 лютого.

Про це повідомляє «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ.

  • Підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів неподалік села Гряниківка Харківської області.
  • На Слобожанському напрямку ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Під ворожим вогнем опинилися Стрілеча, Стариця, Вовчанські Хутори та Строївка. На Куп’янському – сам Куп’янськ, Кам’янка, Колодязне, Дворічна, Гряниківка, Берестове та Першотравневе.
  • Рятувальники здійснили 13 оперативних виїздів. Серед них: 7 – на ліквідацію пожеж, з яких 3 виникли через обстріли, а також 3 – на перевірку місць влучання снарядів.
  • Близько 9:00 ранку 19 лютого в місті Куп'янськ ворог поцілив у приватне домоволодіння, після чого там зайнявся гараж на площі 10 кв. м. Пошкоджень зазнали і 2 сусідні домоволодіння. Протягом 20 хвилин пожежники загасили вогонь. Без постраждалих.
  • Уже о 16:00 стався ще один обстріл житлового сектора, однак уже в селі Липці Харківського району. Там також горів приватний гараж на площі 15 кв. м, постраждали 2 приватні домоволодіння, а також 1 жінка дістала поранень. Пожежу приборкали протягом 35 хвилин.
  • Сьогодні близько 5:00 ранку від обстрілу з боку загарбників спалахнуло приватне сільськогосподарське підприємство в селі Курилівка Куп’янського району. На загальній площі 160 кв. м горіла будівля пункту технічного обслуговування та 2 одиниці техніки. Щоб впоратись з вогнем, пожежникам знадобилось приблизно 1,5 години.
  • За словами очільника ХОВА Олега Синєгубова, зранку під ударом також опинилися село Новоосинове Куп'янського району та село Стрілеча Харківського району. У першому зруйновано приватний житловий будинок. Попередньо, під завалами може знаходитися жінка. Наразі на місці події працюють рятувальники. У другому – поранень дістали 2 цивільних: жінка госпіталізована, чоловік отримав медичну допомогу на місці.
  • У Вовчанську Чугуївського району осколкових поранень дістала 45-річна жінка, яка також отримала медичну допомогу на місці.
  • У Кругляківці Куп'янського району унаслідок обстрілу поранення отримав 40-річний чоловік. 
  • Під час перевірки місць влучання снарядів було зафіксовано:
    Куп’янськ – пошкоджено житлову 9-поверхівку, будівлю закладу охорони здоров’я та АЗС;
    Дворічна – пошкоджень зазнала адміністративна будівля та приватне подвір’я. Без постраждалих.
  • Піротехнічні підрозділи вилучили та знешкодили ще 58 вибухонебезпечних предметів.
  • Мешканці міста Ізюм отримали 4 тонни питної води.

Нагадаємо, нещодавно у Харківській області стартував набір до «Гвардії наступу». Приєднатися до формувань кличуть умотивованих та патріотичних громадян, які братимуть участь у звільненні тимчасово окупованих територій. Варто зазначити, що кампанія – не є мобілізацією населення, а кожен доброволець зможе самостійно обрати бригаду, до якої хоче долучитися.

Станом на 10 лютого в Україні близько 7 тисяч людей оформили заяви на вступ до «Гвардії наступу». 

Автор: Юлія Гнатченко