У Харківській області стартував набір до «Гвардії Наступу»

03.02.2023 19:02 Влада
До лав штурмових бригад кличуть вмотивованих та патріотичних жителів Харківської області, які братимуть участь у звільненні тимчасово окупованих територій.

Про це на брифінгу розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає «Слобідський край».

«Ми знаємо, що ворог ні на мить не полишав планів захоплення регіону. Єдине, що його зупинить – це нищівна військова поразка. Україна готується до повного звільнення своїх територій від окупантів та розпочинає національну кампанію "Гвардія Наступу", в межах якої будуть сформовані нові високопрофесійні військові бригади», – сказав Олег Синєгубов.

За словами начальника ГУ НПУ в Харківській області Володимира Тимошка, штурмові бригади будуть формуватися виключно з добровольців. 

«Кожен охочий самостійно обиратиме бригаду, до якої хоче долучитися. Всім добровольцям пропонують гідні умови служби, можливість отримати професію, винагороду, а також стати частиною історичних переможних подій», – уточнив Володимир Тимошко. 

Охочих проконсультують представники відомств у Центрах надання адмінпослуг. Після цього доброволець може обрати ту чи іншу бригаду для подальшого несення служби.

«Першочергово нам потрібні високовмотивовані та патріотично налаштовані бійці. Як показує практика, саме такі люди виконують надскладні завдання, а це нам і потрібно для перемоги. Відповідно до профілю, наші фахівці зможуть запропонувати посади в підрозділі після відбору», – сказав Володимир Тимошко.

За його словами, після консультації кожен доброволець має заповнити відповідну анкету. Після цього в обов’язковому порядку треба пройти військову медичну комісію. Крім того, процедура відбору передбачає проведення співбесіди.

Після відбору добровольців та формування штату штурмових бригад триватиме вишкіл та бойове злагодження бійців. Фахівці профільних підрозділів зазначають, що бійців даних штурмових підрозділів забезпечуватимуть найновішим спорядженням та зброєю.

На території Харківської області працюють 5 ЦНАПів, де фахівці Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби надають усі необхідні консультації для охочих доєднатися до батальйонів «Гвардії Наступу». Наразі людей приймають в установах міста Лозова, Красноград, Богодухів, Мерефа та Зміїв. До бригад можуть долучитися добровольці віком від 18 до 60 років.

Харківська область, адреси 5 ЦНАПів, де консультують добровольців «Гвардії Наступу»

Нагадаємо, за даними начальника ХОВА,  військові армії рф не залишають спроб окупувати Харків та знову зайняти звільнені території Харківської області. 

Станом на зараз у тимчасовій окупації залишаються 29 населених пунктів Харківської області, де проживає приблизно 2 тисячі людей.

Нагадаємо також, що 2 лютого російські окупанти завдали ударів по селищу Одноробівка, а також селах Уди і Червона Зоря Золочівської територіальної громади Харківської області.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.