Харківщина станом на ранок 21 листопада: основні події

21.11.2022 08:40 Новини
Фото: селище Шевченкове, Харківська область Фото: селище Шевченкове, Харківська область
Основні події Харківської області станом на ранок 21 листопада.
  • Протягом доби росіяни завдали по території України 2 ракетні удари та здійснили понад 60 обстрілів з РСЗВ. Зокрема, на Харківщині під ракетний обстріл потрапили об’єкти цивільної інфраструктури міста Куп’янськ. Пошкоджено складські приміщення, а також об'єкти цивільної промисловості. 
  • На Слобожанському напрямку в прикордонних районах бєлгородської області загарбники продовжують виконувати завдання з прикриття російсько-українського кордону, проведення демонстраційних і провокаційних дій. Крім того, здійснили мінометні обстріли в районах населених пунктів Амбарне, Бочкове, Ветеринарне, Огірцеве та Стариця.
    Щодо Куп’янського напрямку, то там противник веде оборону зайнятих раніше рубежів. Зафіксовано артилерійські обстріли в районах сіл Крохмальне і Табаївка.
  • Станом на 21 листопада унаслідок бойових дій на Харківщині постраждали 266 дітей. Це один з найбільших показників на території України. 
  • Рятувальники здійснили 19 оперативних виїздів: 11 – на ліквідацію пожеж, 1 з яких спричинена обстрілами, а також 8 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам.
  • Ввечері під обстріл з РСЗВ С-300 потрапило селище Шевченкове Куп’янського району, де ворожий снаряд влучив у двоповерховий багатоквартирний будинок. Боєприпас частково зруйнував торцеву стіну будинку, дах та чотири квартири. А також пошкодив ще один будинок, який розташовувався поруч.
    Під завалами рятувальники виявили тіло 38-річної жінки та одного пораненого чоловіка у важкому стані
    Роботи з розбирання завалів тривають. 

  • Піротехнічні підрозділи вилучили та знешкодили 86 вибухонебезпечних предметів.
  • Мешканцям Куп’янська та Ізюма цистернами доставили 20 т питної води.
  • Поліція відновила свою роботу на звільнених територіях регіону, зокрема на 9 напрямках деокупації: Балаклійському, Куп’янському, Ізюмському, Золочівському, Липецькому, Вовчанському, Чугуївському, Великобурлуцькому, Борівському. 
Автор: Юлія Гнатченко