Харківщина станом на ранок 23 січня: основні події

23.01.2023 08:52 Новини
Основні події Харківської області станом на ранок 23 січня.

Генштаб ЗСУ повідомив, що на Слобожанському напрямку наступальних угруповань противника не виявлено, передає «Слобідський край».

Водночас на Слобожанському напрямку ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів Ветеринарне, Стрілеча, Зелене, Пильна, Вовчанськ, Новомлинськ, Стариця і Дворічна.

На Куп’янському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Петропавлівка, Табаївка, Синьківка, Крохмальне і Куп’янськ.

Як повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов, внаслідок ворожих обстрілів у Харківській області одна людина загинула, одну було поранено.

  • У Куп'янську ворожий снаряд влучив у подвір'я житлового будинку, у Вовчанську також зафіксовано влучання у приватний будинок. Поранення отримав 49-річний чоловік.
  • У селі Петрівка Золочівської громади від ворожого артобстрілу загинула 67-річна жінка.
  • Близько 22:00 ворог завдав ракетного удару, попередньо із ЗРК С-300, по селищу Пісочин Харківського району. Зруйновано господарчу споруду. Без постраждалих.

За підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлено для перевірки 70 осіб.

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС ліквідували 8 пожеж, одну з яких спричинив ворожий обстріл.

  • О 07:32 рятувальники виїхали на гасіння пожежі, яку спричинив ворожий обстріл. Снаряд влучив у приватну оселю у місті Вовчанськ. На момент прибуття підрозділів ДСНС її площа склала 120 кв. м. Постраждалих немає.

4 рази рятувальники виїжджали на перевірку територій, які постраждали від ворожих обстрілів.

  • О 08:35 та о 10:35 рятувальники 44-ї ДПРЧ обстежували три приватні домоволодіння у місті Куп’янськ, які піддалися артобстрілам. Там пошкоджені дахи, вікна, стіни житлових будинків, паркани. Постраждали двоє людей. Пожеж не зафіксовано.
  • О 13:11 рятувальники 14-ї ДПРЧ обстежили приватне домоволодіння у селищі Дворічна. Вибухом пошкоджено дах та тамбур будинку. Без постраждалих.
  • О 22:10 у двір приватного домоволодіння в селищі Пісочин Харківського району влучила ворожа ракета, яка зруйнувала надвірні забудови. На щастя, обійшлось без жертв.

Сапери ДСНС вилучили та знешкодили 11 вибухонебезпечних предметів.

Мешканцям міст Куп’янськ та Ізюм рятувальники доставили 12 тонн питної води.

Нагадаємо, жителя селища Ківшарівка підозрюють в організації трансляції російських каналів.

Нагадаємо також, що Чугуївська громада передала захисникам Starlink, комлектуючі та запчастини для автомобілів.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко