Харківщина станом на ранок 23 травня: головні події

23.05.2023 08:57 Новини
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

Харківська область станом на ранок 23 травня та якими були основні події регіону за добу.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ранкове зведення Генштабу ЗСУ 23 травня, ймовірність ракетних ударів по всій території України залишається високою.

  • На Слобожанському напрямку обстановка без суттєвих змін, однак противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Під мінометними та артилерійськими обстрілами опинилися Морозова Долина, Шевченка, Козача Лопань, Гоптівка, Лук’янці, Зелене, Стариця, Гатище, Плетенівка, Вовчанськ, Варварівка, Нестерне, Бударки та Чугунівка.
  • На Куп’янському напрямку окупанти не припиняли спроб покращити своє тактичне положення та вели наступальні дії в районі Масютівки, завдали авіаударів поблизу Орлянського, Кислівки і Табаївки. Одночасно артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Кам’янка, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Куп’янськ, Гусинка, Табаївка, Берестове.
  • Як зазначили в Генштабі, усього протягом минулої доби противник завдав 20 ракетних ударів. Зокрема, по містах Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей він застосував крилаті ракети повітряного базування, балістичні ракети «Іскандер-М» та зенітні керовані ракети С-300. Окрім того, завдав 48 авіаційних ударів, застосувавши іранські ударні БпЛА «Shahed».
  • Рятувальники здійснили 31 оперативний виїзд, з яких: 13 – на ліквідацію пожеж, 2 з них спричинені обстрілами, 2 – на перевірку місць обстрілів, 9 – для надання допомоги населенню, а також 7 були інші виїзди.
  • Обидва рази фахівці ДСНС гасили пожежі, спричинені обстрілами з боку рф, у місті Куп’янськ. Вони сталися на території приватних домоволодінь: горіли ємність з паливно-мастильними матеріалами та вантажний автомобіль.
  • Два рази рятувальники виїздили для обстеження місць обстрілів. Вони були зафіксовані в Куп’янську та селі В’язове Солоницівської громади. Зафіксовані пошкодження на території приватного домоволодіння, а у селі В’язове ворог поцілив 2 ракетами С-300, обидві з яких влучили на відкритій місцевості в полі.
    Влучання в полі, Харківська область
    Наслідки влучання ракети, Харківська область
  • За даними ХОВА, унаслідок обстрілів Куп'янська поранень зазнали 2 жінки: 53 та 76 років, а також цивільний 35-річний чоловік. Усі вони госпіталізовані.
  • Піротехнічні розрахунки знешкодили 59 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, мер міста Лозова Харківської області Сергій Зеленський спростував чутки про евакуацію, які ширяться в соціальних мережах. Він закликав зберігати спокій та довіряти лише перевіреній інформації.

Нагадаємо також, на Харківщині на одному полі знайшли понад 70 мін «Пелюстка». За оцінками фахівців, вони є найбільш небезпечними вибуховими пристроями, а найбільше травм цивільне населення отримує саме від цієї міни.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Владислава Ткаченко