Харківщина станом на ранок 24 грудня: основні події

24.12.2022 09:21 Новини
Окупанти минулої доби обстріляли щонайменше 14 населених пунктів Харківської області на Слобожанському та Куп’янському напрямках.

Про це повідомляє «Слобідський край», з посиланням на ранковий звіт Генштабу ЗСУ.

  • Під вогнем окупантів опинились населені пункти Гур’їв, Ветеринарне, Кудіївка, Гоптівка, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Амбарне, Новомлинськ та Дворічна на Слобожанському напрямку. На Куп’янському напрямку – райони Кислівки, Котлярівки, Табаївки, Крохмального.
  • За добу рятувальники Харківського гарнізону ДСНС ліквідували 9 пожеж, 2 з яких у Куп'янському районі Харківщини на території Дворічанської громади спричинили ворожі обстріли.
  • У період з 18:00 до 18:20 ворог завдав ударів по приватному сектору селища Дворічна. Горіли приватний будинок, 2 господарчі споруди та 3 гаражі.
  • О 13:00 рятувальники з селища Дворічна провели обстеження території, яку обстріляли російські загарбники. Перевіркою виявлені пошкодження магазину і паркану приватного домоволодіння. Постраждалих немає.
  • Пожежі, не пов’язані з веденням бойових дій, трапилися у селі Царедарівка Лозівської громади та у місті Вовчанськ. У селі Царедарівка пожежа сталася через необережність під час використання портативного газового балончика. Жінка отримала опіки тіла. У Вовчанську на пожежі загинув господар квартири у двоповерхівці, який заснув з непотушеною цигаркою.
  • Піротехніки ДСНС протягом доби вилучили та знешкодили 66 вибухонебезпечних предметів.
  • Мешканцям міст Куп’янськ та Ізюм, а також селища Дворічна рятувальники доставили 22 тонни питної і технічної води.
  • За підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлено для перевірки 22 особи.
  • Поліція з'ясовує обставини наїзду автівки на жінку в селі Зоряне Красноградського району. Встановлено, що 22 грудня близько 16:20 водій автомобіля ВАЗ-2109 здійснив наїзд на жінку, яка йшла вздовж дороги. 48-річну постраждалу доставили до лікарні з переломом ноги.
  • 23 грудня у Харкові розпочало роботу регіональне представництво Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими – Консультаційний центр Східного регіону. Спеціалісти Центру надаватимуть консультації родинам українських військових щодо юридичних та процедурних питань, пов’язаних з перебуванням у полоні, державних соціальних зобов’язань, гарантованих у випадку потрапляння в полон.
  • Із 23 грудня в Харкові на проспекті Гагаріна знову працює в повноцінному режимі торговельний центр «МЕТРО».

Нагадаємо, компанія «Харківобленерго» оприлюднила графік погодинних відключень світла в Харківській області на наступний тиждень, з 26 грудня по 1 січня.

У селі Вільхівка Харківської області ремонтні бригади почали відновлювати міст через Вільхівське водосховище, який під час окупації підірвали російські війська. До повномасштабного російського вторгнення міст ремонтували у 2021 році у рамках «Великого будівництва».

Нагадаємо також, що правоохоронці завершили досудове розслідування щодо колишнього головного державного інспектора митного поста «Куп’янськ» Харківської митниці, який під час окупації добровільно працював на ворога.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті

 

Автор: Галина Гришко