Харківщина станом на ранок 26 лютого: головні події

26.02.2023 09:50 Новини
Наслідки обстрілу Куп'янська увечері 24 лютого Наслідки обстрілу Куп'янська увечері 24 лютого
Основні події Харківської області станом на ранок 26 лютого.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ранкове зведення 26 лютого Генштабу ЗСУ, загроза завдання подальших ракетних ударів є значною по всій території України.

Щонайменше 13 населених пунктів Харківської області за цю добу опинились під ударами російських окупантів.

На Слобожанському напрямку ворог обстріляв населені пункти  Стариця, Варварівка, Вовчанськ, Вільча, Огірцеве та Бологівка.

На Куп'янському напрямку від ворожих обстрілів потерпали  Новомлинськ, Дворічна, Гряниківка, Куп’янськ, Кислівка, Табаївка та  Берестове.

Внаслідок обстрілів Куп'янська пошкоджено щонайменше 4 приватні житлові будинки, зруйновані господарчі споруди. Через сильний стрес постраждала 82-річна жінка, яка отримала допомогу на місці. Під час обстрілу в одній з будівель сталась пожежа на площі, яку швидко ліквідували. Постраждалих немає.

У смт Куп'янськ-Вузловий обстрілами пошкоджені 5-поверхові житлові будинки – там вибухом вибило вікна. 

Близько 20:00 з артилерії обстріляне с. Моначинівка Куп'янського району. Без постраждалих.

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС за добу здійснили 16 оперативних виїздів, з яких: 6 – на ліквідацію пожеж, 1 з яких спричинена ворожим обстрілом; 3 – на перевірку місць влучання ворожих снарядів; 1 – на чергування; 5 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам.

 Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 46 одиниць вибухонебезпечних предметів.

 Мешканцям міста Ізюм рятувальники доставили 8 тонн питної води.

Нагадаємо, в Харківській області після деокупації на вибухонебезпечних предметах підірвалося 169 людей, з них 136 цивільних. Поранено 8 поліцейських вибухотехніків, 24 працівники ДСНС, 5 з яких загинули, поранено працівника вибухотехнічної служби НАБУ.

«Харківобленерго» оновило графік погодинних відключень світла в Харківській області на наступний тиждень, з 27 лютого по 5 березня.

Нагадаємо також, що у Харківській області розглядається можливість обов'язкової евакуації з деяких населених пунктів. Це ті населені пункти Харківської області, що наразі перебувають під щоденними обстрілами.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

 

Автор: Інна Можейко