У Харківській області 169 людей підірвалися на мінах і боєприпасах

24.02.2023 18:45 Суспільство
Після деокупації росіяни залишили на території Харківської області міни або вибухові пристрої.

Про це повідомляє «Слобідський край», посилаючись на інформацію керівника Харківської обласної прокуратури Олександра Фільчакова.

На Харківщині на вибухонебезпечних предметах підірвалося 169 людей.

З них:

136 цивільних, 34 з яких загинули;

поранено 8 поліцейських вибухотехніків, 24 працівники ДСНС, 5 з яких загинули, поранено працівника вибухотехнічної служби НАБУ.

За інформацією керівника ГУ Національної поліції Харківської області Володимира Тимошка, на Харківщині зараз майже щодня підриваються на мінах люди. Весною правоохоронці прогнозують збільшення кількості людей, які постраждають унаслідок підриву на мінах.

«Хочу закликати всіх мешканців області бути вкрай уважними. Зараз у нас буде починатися весна, зійде сніг, дуже багато людей поїдуть до своїх заміських будинків та дач. Як правило, всі вони – заміновані. Я хочу нагадати, що до 1 травня росіяни стояли по кільцевій дорозі міста Харкова. Крім напрямків Києва та Дніпра. Більшість дачних будинків, розташованих  у напрямку Гоптівки, Старого Салтова, Чугуївський район, Куп’янський, Ізюмський, Балаклійський, заміновані. Там треба бути вкрай уважними й не заходити без попереднього огляду», – каже Тимошко.

Нагадаємо, у Харківській області розглядається можливість обов'язкової евакуації з деяких населених пунктів. Це ті населені пункти Харківської області, що наразі перебувають під щоденними обстрілами.

Також нагадаємо, як почалася війна у Харкові рік тому та як цей рік прожили громади Харківського району.

Головні новини Харківська область читайте в нас на сайті.