Харківщина станом на ранок 27 листопада: основні події

27.11.2022 09:41 Новини
Основні події Харківської області станом на ранок 27 листопада.

На Слобожанському напрямку окупанти обстріляли з танків, мінометів та ствольної артилерії райони населених пунктів Стрілеча, Красне, Чугунівка, Ізбицьке, Огірцеве, Бочкове, Бударки та Амбарне Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог завдав ударів  з танків та артилерії по районах населених пунктів Берестове, Куп’янськ, Курилівка, Табаївка та Крохмальне.

Знову під постійними артилерійськими обстрілами був Вовчанськ. По Харкову протягом доби ударів не зафіксовано.

За добу медики госпіталізували чоловіка 68 років та жінку 81 року, які отримали поранення після обстрілів у Куп‘янську. 50-річний чоловік отримав вибухову травму в Ківшарівці і був госпіталізований до лікарні. У селі Шульське, що в Лозівському районі, 62-річний чоловік підірвався на вибухонебезпечному предметі. На жаль, загинув на місці.

Рятівники Харківщини протягом доби здійснили 28 оперативних виїздів, з яких  10 – на ліквідацію пожеж.  П'ять з них були спричинені ворожими обстрілами.

Три пожежі від влучання ворожих снарядів трапились на території Куп’янської громади. У Куп’янському районі рятувальники гасили пожежі у приватних домоволодіннях, гаражах, пошкоджено більше 10 автомобілів. 
По одній з пожеж, спричинених ворогом, трапилось у Вовчанській та Курилівській громадах. Горіли відповідно олійниця  та приватний гараж.

 З причини, не пов’язаної військовими діями, сталась пожежа в селі Писарівка Золочівської громади, яка забрала життя 86-річної жінки. Її тіло знайшли рятувальники 52-ї Державної пожежно-рятувальної частини під час гасіння пожежі. Горів будинок загиблої на площі 100 кв. м.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 223 вибухонебезпечні предмети.

 Мешканцям міст Куп’янськ та Ізюм рятувальники доставили 28 тонн питної  і технічної води.

 

Автор: Інна Можейко