Харківщина станом на ранок 27 січня: основні події

27.01.2023 08:51 Новини
Основні події Харківської області станом на ранок 27 січня.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ, залишається високою небезпека авіаційних та ракетних ударів по всій території України, передає «Слобідський край».

На Слобожанському напрямку обстановка залишається сталою. Артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Стрілеча, Тернова, Варварівка, Стариця, Вовчанські Хутори, Охрімівка, Бударки, Колодязне та Новомлинськ.

На Куп’янському напрямку противник обстріляв Дворічне, Синьківку, Подоли, Орлянку, Піщане, Табаївку, Берестове та Лозову.

27 січня о 6-й ранку ворог обстріляв Куп'янськ. Снаряди влучили у відкриту місцевість біля житлового будинку, почалася пожежа у гаражах. За попередніми даними, ніхто не постраждав.

Обстріл міста Куп’янськ 27 січня. Пожежа в гаражах

26 січня між селами Червоне та Велика Комишуваха Ізюмського району на невідомому вибуховому пристрої у полі підірвалися двоє чоловіків 40 та 35 років. Медики оцінюють стан одного з поранених як важкий, іншого – середньої тяжкості.

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС ліквідували 9 пожеж, одна з яких сталася внаслідок влучання ворожого боєприпасу.

  • О 21:39 унаслідок ворожого обстрілу міста Вовчанськ виникла пожежа у двоповерховій будівлі, що не експлуатувалась, та  у двох торговельних павільйонах. На щастя, обійшлося без постраждалих.
  • Три рази надзвичайники з міста Куп’янськ виїжджали на перевірку територій міста, які постраждали від ворожих обстрілів. Виявлено пошкодження 5-поверхового житлового будинку, електро- та газової мережі, 2 приватних домоволодінь і автомобіля. Постраждалих та пожеж не зафіксовано.
  • О 12:49 ворог обстріляв житлові квартали прикордонного селища Козача Лопань Харківського району. В результаті обстрілу завдано серйозних пошкоджень декільком житловим оселям. Рятувальники спільно з працівниками Нацполіції та медиками з-під уламків конструкцій одного напівзруйнованого будинку дістали жінку-інваліда. Наразі вона в лікарні.
  • Харківська область, наслідки обстрілів 26 січня

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби знешкодили 25 вибухонебезпечних предметів.

Мешканцям міст Куп’янськ та Ізюм рятувальники доставили 16 тонн питної води.

За підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлено для перевірки 84 особи.

Нагадаємо, у селищі Лісне та селі Черкаська Лозова Малоданилівської громади Харківської області займаються відновленням уже шести багатоквартирних будинків, які постраждали внаслідок бойових дій. 

Чкаловська громада Харківської області також веде перемовини стосовно ремонту пошкоджених домоволодінь місцевих жителів. 

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко