Харківщина станом на ранок 27 вересня: основні події

27.09.2022 08:55 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
Основні події Харківської області станом на ранок 27 вересня.
  • 26-27 вересня рятувальники здійснили 24 оперативні виїзди, з них: на ліквідацію пожеж – 11, серед яких 7 – унаслідок військових дій. До того ж 4 рази працівники ДСНС виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт, ще 9 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальним службам.
    4 пожежі, які виникли через бойові дії, були зафіксовані в Чугуївському (4), Куп'янському (1), Лозівському (1) та Харківському (1) районах області. На місцях влучень горіли приватні оселі, об'єкти агропромислового комплексу, церковна школа, крамниця, гаражі та автомобілі.
  • Піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знешкодили 906 вибухонебезпечних предметів.
  • Однією з найголовніших проблем на деокупованих територіях є вода. Саме тому рятувальники з міст Куп'янськ, Ізюм та селища Шевченкове підвозили цистернами воду мешканцям відповідних громад. Загалом люди отримали близько 44 тонн води, у тому числі 10 тонн питної, набраної зі свердловини та доставленої за допомогою спеціальної цистерни.

Загалом у містах Балаклія та Ізюм працюють 3 зведені загони ДСНС, які допомагають повертати деокуповані території до нормального життя.

  • У Балаклії за допомогою важкої інженерної техніки розчищались залишки зруйнованих будівельних конструкцій на каналізаційній насосній станції, а також котельні. На місці працювала дизельна електростанція потужністю 600 кВт. Завдяки цьому 6 багатоповерхівок, а це 300 мешканців, змогли отримати електроенергію.
  • В Ізюмі проводились роботи з демонтажу зруйнованих елементів та розбору завалів у 4-й школі. Проводились роботи з розбору завалів 2-го і 3-го поверхів 12-го ліцею. Усього рятувальники демонтували 21 залізобетонну плиту перекриття. Також демонтована телекомунікаційна вежа, яка була в аварійному стані та могла впасти в будь-який момент.

Щодо військової ситуації.

  • На теренах України і досі залишається загроза авіаційних та ракетних ударів. Так, за минулу добу на Слобожанському напрямку окупанти обстрілювали райони населених пунктів Баранівка, Уди, Гатище, Вовчанськ, Дворічне, Кучерівка, Петропавлівка та Сенькове.
Автор: Юлія Гнатченко