Харківщина станом на ранок 28 травня: головні події

28.05.2023 09:56 Новини

Харківська область станом на ранок 28 травня:  якими були основні події регіону за добу.

Минулої доби під мінометні та артилерійські обстріли рф потрапив щонайменше 21 населений пункт області. Під авіаційними ударами ворога опинилися Вовчанськ та Кислівка.  Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ранкове зведення Генштабу ЗСУ.

На Слобожанському напрямку під мінометні та артилерійські обстріли потрапили Басове, Бугаївка, Гоптівка, Лук’янці, Зелене, Тернова, Стариця, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Тихе та Хатнє.

На Куп’янському напрямку армія рф вела наступальні дії неподалік Масютівки, успіху не мала. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Колодязне, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка, Кислівка та Берестове.

За інформацією начальника ХОВА Олега Синєгубова, внаслідок інтенсивних обстрілів Вовчанська та околиць були  пошкоджені житлові будинки, паркани, господарські прибудови, вікна Будинку культури, адмінбудівля селищної ради. 

За добу внаслідок ворожих обстрілів Харківщини троє поранених і дві людини загинули.

У селі Шипувате Куп’янського району внаслідок обстрілу загинула 61-річна жінка,  60-річний чоловік отримав поранення.
Учора після  19.00 унаслідок обстрілу  Дворічної Куп’янського району загинув 60-річний чоловік, який знаходився на подвір’ї будинку. Внаслідок обстрілу с. Фиголівка отримала поранення жінка 58 років, її стан медики оцінюють як  середній. 
Унаслідок ворожого обстрілу  Циркунів отримала осколкові поранення 79-річна жінка. 

Протягом доби бійці ДСНС Харківської області ліквідували 9 пожеж та 16 разів виїжджали для обстеження місць ворожих влучань.

У Липцях унаслідок обстрілу  пошкоджень зазнали приватні домоволодіння та господарчі споруди.

У  с. Новоосиново на Куп'янщині  внаслідок обстрілу пошкоджено житлові будинки, паркан та господарчі споруди. В с. Шипувате пошкоджено житловий будинок, літня кухня та гараж.

У Бабаях сталася пожежа, не пов'язана з бойовими діями, на якій постраждало 2 чоловіки. Загоряння виникло у приватному будинку в одній із кімнат на площі 70 кв. м. Два  чоловіки намагалися загасити її самостійно, внаслідок чого отримали опіки. Пожежу ліквідовано ДСНС, за попередніми даними причиною її виникнення стало коротке замикання електромережі.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 57 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Більше 3 діб на Харківщині шукали зниклу 2-річну дитину. Дівчинку знайшли  в густому лісі, в кущах, за шість кілометрів від дому 27 травня, вона жива, стан здоров'я перевіряють медики.

Нагадаємо, наразі на Харківщині є дефіцит крові: жителів регіону закликають терміново ставати донорами. Фахівці Харківського обласного центру служби крові повідомляють про дефіцит донорської крові та закликають мешканців області здати кров усіх груп та резус-факторів, адже саме донорська кров є ледь не єдиним, що може врятувати життя бійця ЗСУ, який втратив багато крові.

Також ми писали про резерв працівників на звільнених територіях: хто має пріоритетне право на призначення.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Інна Можейко