Резерв працівників на звільнених територіях: хто має пріоритетне право на призначення

24.05.2023 09:51 Суспільство

Кабмін схвалив механізм формування резерву працівників для роботи на деокупованих територіях.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Кабмін підтримав постанову «Про реалізацію експериментального проєкту щодо створення резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України».

Це дасть змогу забезпечити кадрами військові адміністрації й інші державні органи на деокупованих територіях.

Особи, які бажають працювати на деокупованих територіях, будуть заповнювати електронну анкету. Далі НАДС розглядатиме заповнені анкети та перевірятиме професійну підготовку кандидатів.

Пріоритетне право на призначення на посади матимуть такі громадяни:

  • ветерани війни;
  • внутрішньо переміщені особи; 
  • особи, які раніше займали ці посади;
  • особи, які мають досвід роботи з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.
  • Крім того, буде проводитись професійне навчання осіб, зарахованих до резерву.

Такий принцип формування резерву відновлення дасть змогу в найкоротші строки після звільнення відновити роботу державних органів на деокупованих територіях та забезпечити їх прискорену реінтеграцію.

Нагадаємо, також ухвалено рішення уряду щодо збільшення мінімальної заробітної плати для медичних працівників, які надають спеціалізовану та екстрену медичну допомогу в зоні активних бойових дій і на прифронтових територіях.

У Харківській області бронь від мобілізації можуть отримати аграрії, будівельники, медики, фармацевти, педагоги та науковці, працівники підприємств критичної інфраструктури. Критерії, за якими визначають підприємства, що мають важливе значення для задоволення потреб громад Харківської області, затверджені у розпорядженні начальника ОВА Олега Синєгубова.

Нагадаємо також, що Харківська обласна рада ініціює розширення переліку громад, віднесених до території активних бойових дій.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко