Основні події на ранок 28 вересня: звільнено селище на Харківщині

28.09.2022 08:56 Новини
На фото підняття українського прапору над селищем Куп'янськ-Вузловий, Харківська область На фото підняття українського прапору над селищем Куп'янськ-Вузловий, Харківська область
Основні події Харківської області станом на ранок 28 вересня.
  • 27 вересня 2022 року бійці спецпідрозділу ГУР МО KRAKEN звільнили від окупантів ще одне селище – Куп'янськ-Вузловий.
  • Від обстрілів протягом дня постраждало понад 40 населених пунктів. Серед них, Харків, Слов’янськ, Краматорськ, Миколаїв, Авдіївка та Мар’їнка.
    Зокрема, на Слобожанському напрямку ворог обстрілював з танків, мінометів та артилерії різних типів райони населених пунктів Стрілеча, Соснівка, Красне та Грушівка.
  • За інформацією обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби в Куп'янському районі з пораненням госпіталізовано 5 людей. У Богодухівському районі їх дістала 16-річна дівчина. Наразі її стан медики оцінюють як важкий.
  • За добу рятувальники здійснили 26 оперативних виїздів, з яких:  9 – на ліквідацію пожеж, 4 з них пов’язані з веденням бойових дій, 2 – на аварійно-рятувальні роботи, 8 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам, ще 7 були інші виїзди.
  • Пожежі унаслідок обстрілів були зафіксовані в Холодногірському районі Харкова – 2, а також Чкаловській (1) та Вовчанській (1) територіальних громадах. На місцях влучань горіли: об'єкт агропромислового комплексу, гаражний кооператив, промисловий та енергетичний об'єкти.
  • О 21:00 по Харкову було випущено 3 ракети. В першому випадку горів електричний трансформатор на площі 20 кв. м. На місці події працювали два оперативні підрозділи ДСНС, які о 21:25 локалізували загоряння та повністю ліквідували його вже о 21:38.
  • У другому випадку ракети зруйнували будівлю виробничого підприємства, яка згодом загорілась. Цього разу площа пожежі склала 300 кв. м, а до її ліквідації було залучено 6 пожежно-рятувальних підрозділів. Жертв та постраждалих унаслідок події немає.

  • У деокупованих Ізюмі, Куп‘янську, а також селищі Коротич Харківського району рятувальники забезпечували населення питною та технічною водою. Із привезених цистерн люди змогли отримати близько 44 т води, у т. ч. 10 т питної.
  • Піротехнічні підрозділи вилучили та знешкодили 1547 вибухонебезпечних предметів.
Автор: Юлія Гнатченко