Харківщина станом на ранок 29 грудня: основні події

29.12.2022 08:46 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
Окупанти у ніч проти 29 грудня випустили по енергетичній інфраструктурі Харкова 13 іранських БпЛА «Шахед-136», 11 з них українські військові збили.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ранковий звіт Генштабу ЗСУ.

  • Окупанти минулої доби обстріляли щонайменше 16 населених пунктів Харківської області на Слобожанському та Куп’янському напрямках. Під вогнем окупантів опинилися населені пункти Червона Зоря, Ветеринарне, Красне, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Стариця, Тернова, Новомлинськ та Дворічна на Слобожанському напрямку. На Куп’янському напрямку – Синьківка, Вільшана, Куп’янськ, Кислівка і Крохмальне.
  • За добу рятувальники Харківського гарнізону ДСНС ліквідували 5 пожеж, 2 з яких спричинили ворожі обстріли в Ізюмському районі області та Харкові.

Харків, пожежа на об’єкті критичної інфраструктури. 29 грудня 2022

  • 4 рази рятувальники виїздили на перевірку територій, щойно обстріляних військом окупантів (по двічі в Харкові та на території Куп’янської громади). У Харкові виявлено пошкодження інфраструктурних об’єктів, у тому числі об’єкта критичної інфраструктури, а також одну постраждалу особу. У селищі Ківшарівка Куп’янської громади вражено 9-поверховий житловий будинок, а в місті Куп’янськ – приватне домоволодіння.
  • Піротехніки ДСНС протягом доби вилучили та знешкодили 57 вибухонебезпечних предметів.
  • Мешканцям міста Куп’янськ рятувальники доставили 12 тонн питної води.
  • За підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлено для перевірки 28 осіб.

Нагадаємо, близько 9-ї ранку 28 грудня росіяни вдарили ракетами по Слобідському району Харкова. В результаті обстрілу було поранено 48-річного чоловіка. Пізніше стало відомо, що по Харкову вдарили ракетами С-300.  У Харкові в результаті обстрілу були пошкоджені торговельні павільйони та декілька приватних автомобілів.

Вдруге окупанти атакували Харків ввечері 28 грудня іранськими дронами-камікадзе.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті. 

Автор: Галина Гришко