Харківщина станом на ранок 3 червня: головні події

03.06.2023 09:50 Новини
Фото: Олег Синєгубов Фото: Олег Синєгубов

Харківська область станом на ранок 3 червня та якими були основні події регіону за добу.

Минулої доби російська армія обстріляла щонайменше 29 населених пунктів Харківщини. Під авіаційні удари потрапило Огірцеве. Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ранкове зведення Генштабу ЗСУ.

На Слобожанському напрямку під мінометні та артилерійські обстріли потрапили населені пункти: Уди, Козача Лопань, Ветеринарне, Козача Лопань, Гоптівка, Пильна, Зелене, Верхня Писарівка, Стариця, Огірцеве, Гатище, Плетенівка, Вовчанськ, Зибине, Рибалкине, Бударки, Землянки, Чугунівка, Одрадне.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Тополі, Дворічанське, Кам’янка, Фиголівка, Дворічна, Кутьківка, Кислівка, Табаївка, Котлярівка, Берестове.

За інформацією начальника ХОВА Олега Синєгубова, минулої доби ворог обстрілював прикордонні та прифронтові населені пункти Харківського, Куп'янського, Чугуївського та Богодухівського районів області.

О 4:30 ранку ворог з мінометів обстріляв село Івашки Богодухівського району. Загинув чоловік 67 років. У селі пошкоджено двоповерховий багатоквартирний та приватний будинки. Також пошкоджено об'єкт цивільної промисловості.

У селі Лиман Чугуївського району пошкоджено дві приватні будинки, сталася пожежа. У склі Олександрівка Богодухівського району також внаслідок обстрілів окупантів зруйновано будинок.

Внаслідок удару керованими авіабомбами по селищу Ківшарівка Куп’янського району пошкоджено житловий будинок. Двоє людей загинули – 61-річний чоловік та жінка 45 років. Крім того, отримали поранення три літні жінки та 3-річний хлопчик.

Внаслідок танкового обстрілу селища Дворічна Куп'янського району поранення зазнали чоловік і жінка 70 та 73 років.

Поблизу сіл Морозова Долина та Леміщине Богодухівського району на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль, в якому їхала сім'я з трьома дітьми. За уточненою інформацією, загинула 37-річна жінка. Водій автомобіля, чоловік 36 років, отримав поранення. Дві дівчинки 12 та 15 років та хлопчик 12 років зазнали поранень. Стан хлопчика важкий.

Близько 18:10 біля сіл Сулигівка Ізюмського району в лісі, на невідомому вибуховому пристрої підірвався чоловік 40 років. Від отриманих травм загинув на місці.

Протягом доби бійці ДСНС Харківської області ліквідували 11 пожеж, з них дві спричинені обстрілами.

Піротехнічними підрозділами протягом доби вилучено та знешкоджено 97 одиниць вибухонебезпечних предметів.

За добу трапилось два нещасних випадки підривів цивільних людей на вибухових пристроях.

 Нагадаємо, з 5 червня змінює графік роботи Центр гуманітарної допомоги в селищі Борова, який знаходиться у приміщенні Борівського фізкультурно-оздоровчого комплексу.

Нагадаємо також, на Харківщині працює програма психосоціальної підтримки для дітей. Вона має за мету посилення життєстійкості, покращення самопочуття здобувачів освіти та підвищення спроможності педагогічних працівників і психологів надавати психосоціальну підтримку учням. Наразі програма діє у 12 громадах області та охоплює 229 учнів, 57 батьків і 266 педагогів.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко