Харківщина станом на ранок 4 лютого: основні події

04.02.2023 10:15 Новини
Фото: Генеральний Штаб ЗСУ Фото: Генеральний Штаб ЗСУ
Основні події Харківської області станом на ранок 4 лютого.

Як повідомив «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ, по всій території України зберігається висока загроза авіаційних та ракетних ударів.

  • На Слобожанському напрямку ситуація залишається без змін. Під ворожим вогнем опинилися райони населених пунктів Ветеринарне, Глибоке, Огірцеве, Зелене, Нескучне, Гатище і Вовчанськ Харківської області.
  • На Куп’янському напрямку загарбники обстріляли з танків, мінометів та артилерії район Новомлинська, Дворічної, Западного, Голубівки, Куп’янська і Кислівки.
  • Рятувальники здійснили 23 оперативні виїзди, серед них: 5 – на ліквідацію пожеж, а також 8 – на перевірку місць після обстрілів та влучань боєприпасів.
  • Під час перевірок було встановлено:

- У місті Вовчанськ пошкоджені приватні домоволодіння та дошкільний заклад освіти. Без постраждалих;

- Влучання сталося і в селищі Дворічна. Зокрема, в квартирі на другому поверсі. В самій будівлі пошкоджено цокольний поверх та вибиті вікна;

- У Дворічній пошкоджень зазнало також приватне домогосподарство, а також знищено дах будівлі лікарні та пошкоджено третій поверх будівлі. Без постраждалих.

  • Піротехнічні підрозділи знешкодили 14 вибухонебезпечних предметів.
  • Мешканці міст Куп’янськ та Ізюм отримали ще 10 тонн питної води.

Нагадаємо, ввечері, 3 лютого, в Ізюмі сім підлітків підірвались на протипіхотній міні «пелюстка». Більшість дітей отримала осколкові поранення. 

Нагадаємо також, у Харківській області стартував набір до «Гвардії Наступу». До лав штурмових бригад кличуть вмотивованих та патріотичних жителів регіону, які братимуть участь у звільненні тимчасово окупованих територій.

Автор: Юлія Гнатченко