Харківщина станом на ранок 4 жовтня: основні події

04.10.2022 08:58 Новини
Наслідки ракетного удару по Холодногірському та Новобаварському районах Харкова Наслідки ракетного удару по Холодногірському та Новобаварському районах Харкова
Основні події Харківської області станом на ранок 4 жовтня.
  • Протягом дня ворог обстрілював з танків та артилерійських систем різних типів райони населених пунктів Стрілеча і Дворічна.
  • Станом на 4 жовтня унаслідок бойових дій на Харківщині постраждала 251 дитина. Це один з найбільших показників на території України.
  • За даними Обласного центру екстреної медичної допомоги, в Куп'янському районі з пораненнями госпіталізовано 63-річного чоловіка, а також 9-річну дівчинку. Наразі її стан середньої тяжкості.
  • Рятувальники здійснили 20 оперативних виїздів, з яких: 4 – на ліквідацію пожеж, 3 з яких пов’язані з ракетними обстрілами, 2 – на аварійно-рятувальні роботи, 11 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам, 1 – на ДТП, ще 2 були інші виїзди.
  • О 16:50 загарбники завдали ракетний удар по лікарні у Куп'янську. Унаслідок цього загинув лікар-анестезіолог та було поранено двох медсестер: 43 та 53 років. Будівля закладу частково зруйнована, а на 3-му поверсі спалахнула пожежа на площі 20 кв. м. Повідомляється, що вже о 17:30 вогонь було ліквідовано.
  • Опівночі 2 ворожі ракети потрапили в інфраструктурні об'єкти Харкова. Попередньо, типу С-300. Одне з влучань сталося по промисловому об'єкту в Холодногірському районі міста. Через вибух там виникла пожежа на площі 600 кв. м, а також зруйновано виробничо-складську будівлю. На місці події працювали 3 пожежно-рятувальні підрозділи.
  • Ще одна ракета влучила в інфраструктурний об'єкт залізничного транспорту в Новобаварському районі. Одна з будівель об’єкта зруйнована вибухом. Згодом там виникла пожежа на площі 80 кв. м. О 01:25 рятувальники локалізували займання, а о 04:25 – повністю ліквідували. Цього разу від ДСНС було залучено 8 оперативних підрозділів.
    Крім того, під час пошуково-рятувальних робіт під завалами було знайдено тіло загиблої. Нею виявилася 46-річна жінка, яка працювала на об'єкті сторожем.

  • В деокупованих Ізюмі, Балаклії, Куп‘янську, а також селищах Великий Бурлук та Шевченкове працівники ДСНС забезпечували населення технічною та питною водою. Загалом протягом дня за допомогою цистерн до людей доставили близько 36 т води, у т. ч. 13 т питної.
  • Піротехнічні підрозділи вилучили та знешкодили 473 вибухонебезпечні предмети. Варто зазначити, що на звільнених територіях залишається дуже високою мінна небезпека. Так, учора в Куп'янському районі на розтяжці підірвалися двоє чоловіків: 23 та 35 років.
Автор: Юлія Гнатченко