Харківщина станом на ранок 5 жовтня: основні події

05.10.2022 08:47 Новини
Фото: Генеральний Штаб ЗСУ Фото: Генеральний Штаб ЗСУ
Основні події Харківської області станом на ранок 5 жовтня.
  • За добу ворог завдав ударів по 27 населених пунктах. Серед них – Харків, Шипувате, Краматорськ, Бахмут, Майорськ, Гуляйполе, Залізничне, Андріївка, Білогірка, Вознесенськ, Придніпровське. Зокрема, на Слобожанському напрямку росіяни обстрілювали з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Гранів, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ та Білий Колодязь.
  • Станом на 5 жовтня унаслідок бойових дій на Харківщині постраждала 251 дитина. Через артобстріл міста Куп’янськ, який стався 3 жовтня, поранення отримала 9-річна дівчинка.
  • За даними Обласного центру екстреної медичної допомоги, в Чугуївському районі з пораненнями госпіталізовано 75-річну жінку та 41-річного чоловіка, в Куп'янському районі 59-річну жінку.
  • Рятувальники здійснили 21 оперативний виїзд, з яких: 2 – на ліквідацію пожеж, 4 – на аварійно-рятувальні роботи, 11 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам, ще 4 були інші виїзди.
  • Однією з найголовніших проблем на деокупованих територіях області залишається вода. З цією метою підрозділи ДСНС з міст Куп'янськ та Ізюм підвозили цистернами воду мешканцям відповідних громад. Загалом люди отримали близько 34 т води, у т. ч. 10 т питної.
  • Зведений загін ДСНС, який займається відновленням пошкодженої інфраструктури на звільнених територіях Харківщини, минулої доби продовжив роботу в місті Ізюм. Так, за допомогою важкої інженерної техніки бійці загону розбирали зруйновані будівельні конструкції, забезпечували електроенергією роботу водяної свердловини, доставляли гуманітарну допомогу жителям міста.
  • Піротехнічні підрозділи вилучили та знешкодили 408 вибухонебезпечних предметів.
  • Підрозділи Національної поліції України продовжили реєстрацію воєнних злочинів у звільнених населених пунктах. Усього з початку деокупаційних заходів їх зареєстровано 928.
Автор: Юлія Гнатченко