На Харківщині відновлюють газопостачання у 15 населених пунктах

04.10.2022 17:00 Область Online
Газівники Харківської області займаються відбудовою газової системи одночасно у 15 звільнених та обстрілюваних населених пунктах. Уже обстежили близько трьох тисяч кілометрів газопроводів.

Для підготовки населених пунктів Харківської області до зими газівники комплексно обстежили приблизно три тисячі кілометрів газопроводів. Як повідомляють у пресслужбі «Харківгазу», підготовка до опалювального сезону 2022/2023 триває з початку березня де це можливо.

Після деокупації Збройними Силами України більшості території Харківської області фахівці поступово відновлюють газопостачання в деокупованих населених пунктах. Однак перед цим територію мають перевірити сапери ДСНС на предмет мінування.

Наразі в області одночасно відновлюють газопостачання у близько 15 населених пунктах Харківщини, які були під окупацією або в зоні бойових дій. У пресслужбі «Харківгазу» «Слобідському краю» повідомили, що наразі ремонтні роботи проходять у Черкаській Лозовій Малоданилівської громади, а також у селах Циркуни, Липці та Борщова Липецької громади. Серед нещодавно звільнених населених пунктів повідомляють про роботи у Чкаловському, Ізюмі та п'яти селах Балаклійської громади. Також відновлюють газову систему у Барвінковому та Коробочкиному, які ще нещодавно піддавалися масованим обстрілам росіян. Загалом роботи тривають у трьох районах області – Харківському, Чугуївському та Ізюмському.