Харківщина станом на ранок 7 червня: головні події

07.06.2023 08:58 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області

Харківська область станом на ранок 7 червня та якими були основні події регіону за добу.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ранкове зведення Генштабу ЗСУ 7 червня, ймовірність ракетних ударів по всій території України залишається високою.

  • На Слобожанському напрямку противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Завдав авіаційних ударів по Огірцевому, а також обстріляв з мінометів та артилерії Сотницький Козачок, Баранівку, Ветеринарне, Високу Яругу, Стрілечу, Гатище, Синельникове, Цегельне, Старицю, Вовчанськ, Зибине, Караїчне, Зарічне, Печеніги, Бударки, Вільхуватку, Чугунівку, Мілове, Великий Бурлук, Одрадне, а також Фиголівку.
  • На Куп’янському напрямку окупанти атакували Новомлинськ, Дворічну, Западне, Масютівку, Лиман Перший, Кислівку, Табаївку та Берестове.
  • 6 червня близько 17:45 знову був атакований аміакопровід у Куп'янському районі області. Загалом зафіксовано 6 прильотів у районі насосної станції поблизу села Масютівка. Станом на зараз результати проведення замірів показують, що в населених пунктах Куп'янщини аміак у повітрі відсутній.
  • Рятувальники протягом доби здійснили 33 оперативні виїзди, серед них: 13 – на ліквідацію пожеж, 1 – на перевірку місць після обстрілів, 12 – для надання допомоги населенню та ще 7 були інші виїзди. Загорянь, спричинених ворожими обстрілами, зафіксовано не було.
  • О 17:55 фахівці ДСНС перевірили місця влучання боєприпасів у селі Западне Дворічанської громади. На місці події виявлені пошкодження двоповерхової адміністративної будівлі, проте обійшлося без постраждалих.
  • Піротехнічні розрахунки знешкодили 78 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Раніше ми писали, що примусову евакуацію дітей можуть оголосити у громадах Харківської області. Насамперед, це пов'язано з безпековою ситуацією, оскільки ворог посилив обстріли на північному та північно-східному напрямках області.

А також, Другий рік виживання: доля місцевих газет після 15 місяців війни. «Слобідський край» розповів, як живуть та виживають місцеві друковані медіа регіону, яких залишилося 12 – замість 27, як це було до війни. 

Автор: Владислава Ткаченко