Харківські надзвичайники з початку війни врятували з-під завалів більше 300 людей

20.10.2022 20:03 Новини
З початку вторгнення російських військ Харківський гарнізон ДСНС був переведений на посилений варіант несення служби. За цей час здійснено більше 7 тисяч бойових виїздів на захист цивільного населення.

Про це під час брифінгу 20 жовтня доповів начальник ГУ ДСНС України у Харківській області Олександр Волобуєв.

За його словами, бійцями ДСНС ліквідовано понад 4 тисячі пожеж, знешкоджено понад 30 тисяч вибухонебезпечних предметів.

– Врятовано з-під завалів 302 людини. Завершено аварійно-рятувальні роботи на 285 зруйнованих об'єктах. Під час розбору завалів вилучено тіла 265 загиблих, – сказав Волобуєв.

Рятувальники не припиняли роботу і виконували завдання на тимчасово окупованих територіях.

– З початку вторгнення на окупованих територіях у нас залишилось працювати 14 підрозділів. Практично всі вони отримали пошкодження в результаті обстрілів російських військ, два з них дуже серйозно – це Старий Салтів і Липці. На даний час підрозділ у Липцях відновлено, він функціонує. Через тиждень буде відновлено роботу пожежно-рятувального підрозділу в Старому Салтові, – повідомив керівник харківських надзвичайників.

Також Волобуєв розповів, що одразу після деокупації підрозділи ДСНС розпочали роботу щодо відновлення нормальних умов життєдіяльності.

– На початку визволення наші підрозділи були «центром життя». Тут організовувалась робота по взаємодії всіх служб, тут і видавалась гуманітарна допомога. Сюди приходили люди за різними видами допомоги. Крім основних проблем, які постали перед ДСНС, було ще вирішення таких питань, які показували людям, що держава повернулась, – підкреслив Волобуєв.

Нагадаємо, станом на 20 жовтня в тимчасовій окупації залишаються 32 населені пункти Харківської області.