Харківські рятувальники розповіли про ситуацію в області на 16 березня

16.03.2022 09:30 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
ДСНС надала інформацію по Харківській області станом на 7:30 16 березня 2022 року.

За минулу добу рятувальники здійснили 32 виїзди на ліквідацію пожеж та розбирання завалів зруйнованих будівель, спричинених ворожими обстрілами. Аварійно-рятувальні роботи тривають у чотирьох районах Харкова: Новобаварському, Київському, Шевченківському та Немишлянському.

На мапі Харкова додалась ще одна "гаряча точка" – в результаті артилерійського удару по Немишлянському району сталося руйнування та загоряння декількох квартир у двох житлових багатоповерхівках. Рятувальники загасили пожежу, провели рятування та евакуацію людей, також з-під завалу дістали тіло загиблого.

Близько 03:00 ворожі снаряди потрапили в одну із харківських шкіл – зруйновано триповерхову частину будівлі, постраждала одна людина. 

Загалом цього дня рятувальники врятували з-під завалів чотирьох людей, відшукали та вилучили двох загиблих. За весь час війни рятувальникам удалося врятувати з-під зруйнованих будівель 189 людських життів. Лише за підтвердженими даними з початку війни в Харкові окупанти цинічно вбили понад 500 мирних мешканців, 88 з них рятувальникам довелося діставати з-під завалів.

Крім того, за добу 22 виїзди здійснили піротехнічні підрозділи ДСНС для знешкодження артилерійських боєприпасів, що не розірвалися.

 

Автор: Анастасія Хушану