Херсон під контролем ЗСУ: офіційна інформація ГУР

11.11.2022 16:22 Новини
Збройні Сили України 11 листопада зайшли до Херсона. Шляхи відступу російських окупантів – під вогневим контролем української армії.

Про це йдеться у зверненні Головного управління розвідки МО України до російських військ, яких командування залишило напризволяще.

«Будь-які спроби протидіяти Збройним Силам України буде припинено. Кожен російський військовослужбовець, який чинитиме опір, буде знищений. Ви маєте єдиний шанс уникнути загибелі – негайно здатися в полон. У разі добровільної здачі в полон Україна гарантує вам збереження життя та безпеку», – йдеться у повідомленні.

Місто перебувало під російською окупацією з 2 березня.

Зазначимо, що неофіційна інформація про звільнення Херсона почала появлятися в ЗМІ та соцмережах ще в першій половині дня 11 листопада.

Головне управління Національної поліції Херсонської області

Центр Херсона

При цьому очільниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі Еспресо-ТВ рекомендувала поки не повертатися на деокуповані території Херсонської області.

– Напередодні зими є ризик, що оперативно відновити комунікації буде неможливо, тому місцевим жителям ще не рекомендують повертатись до цих районів, – сказала вона.

ЗСУ в центрі Херсона

Автор: Галина Гришко