ХПІ збільшив ліміт стипендіатів

31.10.2023 20:35 Новини

Ще п'ятьом відсоткам студентів Харківського національного політехнічного університету «ХПІ» будуть виплачувати стипендії, починаючи з серпня.

Як повідомляє «Слобідський край», посилаючись на інформацію адміністрації вишу, Міністерство освіти і науки України перерахувало на рахунок стипендіального фонду університету 6,4 млн. грн. Відтак, Вчена рада НТУ «ХПІ» збільшила ліміт стипендіатів із 15% до 20%. 

«Це дає можливість виплатити в повному обсязі стипендії 20% студентів університету, починаючи з серпня 2023 року. Надходження додаткового фінансування від МОН України дозволить ще збільшити ліміт студентів, які отримують стипендії», – ідеться у повідомленні адміністрації.

В університеті окремо зазначили, що закладами вищої освіти призначаються академічні стипендії студентам «в межах коштів передбачених для їх виплати».

«Фінансування цього питання за рахунок інших надходжень, в тому числі і власних, заборонено Бюджетним кодексом України та тягне за собою відповідно юридичну відповідальність, в тому числі кримінальну», – пояснили у виші.

Нагадаємо, НТУ «Харківський політехнічний інститут», як і низка інших навчальних закладів, зазнав великих збитків унаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україну. Найбільше постраждав спорткомплекс. Загальні збитки навчального закладу внаслідок ворожих обстрілів складають близько 1,5 мільярда гривень. 

Нещодавно ми писали, як випускник Харківського політеху допоміг врятувати людей з-під завалів у Туреччині. За допомогою власного винаходу хлопець допоміг дістати 14 людей з-під завалів у місті Кахраманмараш.

Більше новин Харків читайте на нашому сайті.

Автор: Дмитро Саломанка