Коли у Харкові запустять метрополітен

04.05.2022 16:30 Новини
Після численних обстрілів Харкова військами російської федерації виникло багато проблем з громадським транспортом. У місті зруйновано трамвайну інфраструктуру, а метро запустять мінімум через півтора-два місяці.

Про це повідомляє директор Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міської ради Юрій Сидоренко.

У результаті російських обстрілів у Харкові більше немає трамвайної інфраструктури. Знищено підстанції, які забезпечували роботу трамвайних мереж, та зруйновано депо.

Проте, у Харкові все ж таки планують займатися реконструкцією трамвайних колій. Продовжать роботу над розширенням дороги на спуску Весніна, яку запланували ще до війни та мали провести у березні цього року. Однак через війну терміни довелося зрушити.

— Війна не привід відмовлятися від планів покращення транспортної інфраструктури Харкова. І зараз, коли машин у місті майже немає, розпочата реконструкція завдасть мінімум незручностей тим містянам, хто залишився у Харкові, – говорить Сидоренко.

Ще він прогнозує, що тільки через півтора-два місяці у Харкові розпочнуть запускати метрополітен. Також є деякі труднощі із Салтівською гілкою метро. Її запустять набагато пізніше.

Автор: Олександр Манченко