Коломацька громада працює цілодобово, щоб зареєструвати переселенців

18.04.2022 19:15 Новини
Коломак активно приймає внутрішніх переселенців з Харківщини. Наразі у громаді зареєстровано в електронному вигляді 1130 осіб, проте це число не є остаточним. Влада шукає шляхи для оптимізації процесу реєстрації переселенців.

Про це повідомляє голова Коломацької громади Володимир Гуртовий.

Наразі у громаді приймаються паперові заяви від переселенців, які потім вносяться в електронну базу. До цієї роботи залучені не тільки працівники Центру надання адміністративних послуг, але й робітники інших структур селищної ради. Проте це не розв'язує проблему належним чином.

— Зареєстровано в електронному вигляді: 1130 — внутрішньо переміщених осіб; 389 осіб — на одержання допомоги на проживання. Також прийнято 500 паперових заяв, — висвітлюється у повідомленні селищного голови.

Щоб покращити темпи реєстрації внутрішньо переміщених осіб, держава працює над посиленням серверних потужностей соціальних баз даних та впровадження електронної послуги отримання довідки ВПО через портал «Дія».

Також для потреб внутрішньо переміщених осіб з Харкова до Коломака прибув гуманітарний вантаж з 497 продуктових ящиків, а також одягу, дитячих підгузків та харчування, деяких ліків та засобів особистої гігієни.

— Роздавати привезені гуманітарні пакунки розпочали відсьогодні у двох пунктах Коломака – селищному Будинку культури та колишній амбулаторії. Для сімей, які мають обмежені можливості, соціальною службою передбачена послуга доставлення гуманітарної допомоги до місця їх проживання, — повідомляє Гуртовий.

Автор: Олександр Манченко