Куп’янський напрямок: де намагаються наступати війська рф (мапа)

12.12.2023 08:23 Новини
Фото: DeepState Фото: DeepState

Станом на 12 грудня 2023 року оперативна обстановка на Куп'янському напрямку залишається напруженою, тривають важкі бої.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ. 

Протягом доби військові країни-агресорки завдали артилерійських обстрілів по 90 населених пунктах Харківської, Чернігівської, Сумської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської та Херсонської областей.

У зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Синьківки та північно-західніше Петропавлівки. Там наші військові відбили 4 атаки.

Район Синьківки та Петропавлівки, Харківська область

Оперативна обстановка на Куп'янському напрямку, Синьківка та Петропавлівка, 12 грудня / Фото: DeepState

– Обстріли прикордоння Харківської області з боку рф тривають. Військові рф наносили удари по населених пунктах Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів. Внаслідок авіаударів, артилерійських та мінометних обстрілів пошкоджені житлові багатоквартирні будинки, приватні домоволодіння, будівлі цивільних підприємств, господарчі споруди, – розповів начальник ГУНП України в Харківській області Володимир Тимошко.

Нагадаємо, для того, аби створити умови для блокування міста Куп’янськ на Харківщині, противник намагається захопити силами штурмових рот село Синьківка. Там він зазнає значних втрат у живій силі, тому почав перекидати у зазначений район штурмові підрозділи, які перебували в резерві. 

Раніше Олександр Сирський повідомляв, що для штурмів українських позицій на Куп’янському напрямку росіяни використовують підрозділи, сформовані з колишніх ув’язнених шторм, шторм z, шторм v. Окрім того, фіксується присутність колишніх так званих «вагнерів», які теж долучаються до штурмів.