Мешканець Харківщини став найманцем ПВК «Вагнер»

14.10.2022 10:02 Новини
Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура
Прокуратура Харківської області заочно повідомила про підозру найманцю ПВК «Вагнер» за фактом участі у діяльності незаконного збройного формування (ч. 2 ст. 260 КК України).

39-річний підозрюваний – мешканець селища Васищеве Харківського району. В 2014 році він вступив до так званої ротно-тактичної групи «Карпати», що входить до складу приватної військової компанії «Вагнер». Найманці «Вагнеру» займаються тим, що проводять диверсії в тилу української армії.

Трохи згодом чоловік обійняв посаду стрілка в краснодарському краї, де, власне, і базується вказана РТГ. Після «посвяти» «вагнерівець» воював на боці рф на тимчасово окупованих територіях Донеччини, а після 24 лютого перебазувався на Харківський напрямок. У 2015 році за співпрацю з окупантами донецька «влада» нагородила стрілка нагрудним знаком «Георгиевский крест Донецкой Народной Республики». 

Крім того, чоловік має сторінку в соціальній мережі «ВКонтакте», забороненій на території України з 2015 року, якою користується і по сьогоднішній день. Серед друзів – бойовики так званих «днр», «лнр», а також інші «вагнерівці».

Автор: Юлія Гнатченко