Мешканець Харківщини в соцмережах виправдовував збройну агресію росії проти України

10.05.2022 14:35 Новини
10 травня Служба безпеки України затримала інтернет-агітатора – жителя Богодухівського району, який розповсюджував матеріали, де виправдовував збройну агресію росії проти України.

Про це повідомляє Управління Служби безпеки України в Харківській області.

— Мешканець Богодухівського району Харківської області розповсюджував у мережі Інтернет матеріали, де виправдовував збройну агресію росії проти України та визнавав її правомірною, — розповідають у СБУ.

Для просування цих матеріалів чоловік використовував сторінки в соціальних мережах Фейсбук та Одноклассники. Остання соцмережа є російською та заборонена в Україні.

Крім того, чоловік мав подвійне громадянство. У 2019 році він отримав у москві паспорт громадянина рф.

Російські документи та банківські картки, які знайшли у зловмисника

— Співробітники СБУ за підтримки бійців спецпідрозділу "Альфа" затримали зловмисника за місцем мешкання. Під час обшуку помешкання у "любителя руського миру" вилучено вогнепальну зброю, державні символи країни-агресора та заборонену в Україні символіку, — пояснюють у СБУ.

Зброя та ворожа символіка, знайдені у чоловіка

Зловмиснику повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: незаконне поводження зі зброєю і виправдовування та визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України. Наразі суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Автор: Олександр Манченко