СБУ на Харківщині викрила склад з військовим обладнанням для російської техніки

20.04.2022 17:20 Область Online
У Харківській області Служба безпеки України викрила законспірований склад із запчастинами та боєприпасами для російської військової техніки на 200 млн доларів. Обладнання вже передано Збройним Силам України.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Виявлені деталі були призначені для підбитої техніки військових росії. Вороги збиралися ремонтувати свою техніку на потужностях міста, а отже, планували Харків як свою базу для подальшого наступу на Україну.

— Однак завдяки героїчному опору українських захисників Харків виявився не по зубах окупантам. А зусиллями СБУ вся вилучена партія озброєння піде на потреби ЗСУ і буде використана для захисту нашої держави, — каже спікер СБУ.

Серед вилученого і переданого Міністерству оборони майна були 60 танкових двигунів, 10 вагонів запчастин до бронетехніки та 26 керованих ракет для враження повітряної техніки з літаків чи гелікоптерів.

— Наявне на цьому складі обладнання було раніше викрадене з військових арсеналів. А напередодні повномасштабного вторгнення власники складу мали намір піти на співпрацю з окупаційними військами та надати техніку для потреб ворога, — повідомляє СБУ.

Причетні до цього злочину вже встановлені. Наразі вживаються заходи щодо їх затримання.

Автор: Олександр Манченко