Мешканець Салтівки передавав окупантам позиції української ППО на Харківщині

14.11.2022 15:24 Новини
Фото: Управління СБ України в Харківській області Фото: Управління СБ України в Харківській області
Кіберфахівці СБУ викрили ворожого коригувальника, який публікував заборонену інформацію щодо розташування позицій української ППО в Харківській області.

Затриманим виявився мешканець Салтівського житлового масиву – одного з найбільш постраждалих від обстрілів району Харкова. Влітку через соціальні мережі харків’янин почав шукати шляхи «виходу» на військовослужбовців рф. Щоб досягти поставленої «мети», він викладав у соцмережі інформацію про дислокацію та переміщення українських військ на території регіону.

Так серед основних цілей його розвідувально-підривної діяльності було виявлення ймовірних бойових позицій протиповітряної оборони ЗСУ на східному напрямку. Отримані відомості рашисти використовували для підготовки та здійснення прицільних ракетних ударів.

Встановлено, що після публікації забороненої інформації «розкриті» позиції української ППО п'ять разів піддавалися прицільним обстрілам з боку країни-агресора.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про розташування Збройних Сил України) Кримінального кодексу України.

Автор:
Юлія Гнатченко