На Харківщині тимчасово відмінили віялові відключення

31.10.2022 12:50 Новини
31 жовтня окупанти завдали масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури України, зокрема і Харківської області. Отримані пошкодження значно ускладнили загальну ситуацію в енергосистемі.  

Днями стало відомо про стабілізаційні графіки погодинних відключень. Зазначені відключення мали бути введені 31 жовтня з 6-ї години ранку в усіх регіонах України. Проте через значні пошкодження енергетичних об’єктів наразі ці графіки відмінені.

Для ліквідації аварій в окремих регіонах України «Обленерго» вводять локальні обмеження споживачів у межах областей. Повідомляється, що в подальшому величина необхідного обмеження буде регулюватися залежно від поточної ситуації в енергосистемі. Харківська ОВА інформує, що кожне відключення триватиме не більше 4 годин поспіль.

«Друзі, ми знову просимо вас про допомогу. Наші ремонтні бригади вже почали ліквідацію пошкоджень там, де це дозволили військові. Допомогти їм може кожен, в кого зараз є світло. Заощадливе споживання електроенергії допоможе втримати баланс в енергосистемі і не допустити аварійних пошкоджень електромереж через перенавантаження», – закликають в «Укренерго».

Автор: Юлія Гнатченко