Відключення світла на Харківщині: як дізнатися, коли знеструмлять твій будинок

27.10.2022 18:44 Суспільство
Жителі Харківської області не зможуть знайти графіки аварійних відключень у відкритих джерелах.

Про особливості запровадження цих графіків розповіли в АТ «Харківобленерго».

«Графік аварійного відключення – це не перелік населених пунктів та вулиць, у графіку немає годин початку та завершення відключення. Це перелік вузлів електромереж, до яких можуть бути застосовані відключення протягом 15 хвилин після отримання вказівки від «Укренерго», – йдеться у повідомленні

Таку інформацію поширювати не можна.

«У період воєнного стану не можна поширювати будь-яку інформацію, що сприяє уявленню про потужності енергетичних об’єктів, їх розташування. Крім того, у такому графіку споживачам буде дуже важко зорієнтуватися», – розповіли у «Харківобленерго».

Що робити споживачам:

  1. Відслідковувати інформацію на офіційному сайті АТ «Харківобленерго». Енергетики працюють над тим, щоб сформувати зрозумілий та зручний для споживачів перелік адрес, на які поширюється графіки відключень.
  2. Внести в розділі «Налаштування повідомлень про відключення» (банер на головній сторінці сайту «Харківобленерго») Особистого кабінету споживача номер телефону або поштову скриньку для отримання повідомлень про відключення та очікуваний час відновлення розподілу електричної енергії. Ця функція доступна для побутових та непобутових споживачів.

Також у «Харківобленерго» розповіли, що відключення може тривати протягом 4 годин. Але може повторно запроваджуватися через 8 годин.

Нагадаємо, 27 жовтня в Харківській області зранку обмеження вводили у 8 громадах, удень – ще у 8. З наступного тижня будуть планові відключення і в Харкові на 2-3 години в різних районах.