На Харківщині ворог вдався до масованих обстрілів цивільних об'єктів: є загиблі та поранені. Доповнено

20.07.2022 11:15 Новини
Голова ХОВА Олег Синєгубов розповів про ситуацію в Харківській області станом на ранок 20 липня.

Як повідомив  очільник області, ворог масовано обстрілював населені пункти Харківського, Лозівського та Ізюмського районів області. Пошкоджені житлові будинки, господарчі споруди, заклад освіти, господарчі об'єкти. Горіли поля з пшеницею.

– На жаль, є загиблі та поранені. В Ізюмському районі загинув 61-річний чоловік. Поранення отримали сім мирних мешканців: у Харківському районі – п'ять поранених, у Чугуївському – один, у Богодухівському – один, – розповів Олег Синєгубов.

Зранку ворог завдав ракетного удару по Харкову – за попередніми даними,  обласний центр обстріляли із системи «Ураган».  

– Унаслідок вранішніх обстрілів окупантами Салтівського району Харкова загинули три людини, серед них — хлопчик 13 років, чоловік та жінка. Жінка 72 років отримала поранення, — повідомив   Олег Синєгубов. 

На місці події зараз працюють слідчі, криміналісти та вибухотехніки, які проводять огляд місця  та реєструють факт обстрілу з боку росії.

Люди перебували біля зупинки громадського транспорту. Окупанти знову вдарили по мирному населенню. 

Як з'ясувалося пізніше, поранена була ще одна людина – 15-річна сестра загиблого хлопчика.

Поранених госпіталізували до лікарні.  72-річна жінка, яка отримала мінно-вибухові поранення, зараз  перебуває в хірургічному відділенні, її стан – середньої тяжкості. Стан 15-річної дівчинки, на жаль, тяжкий. Лікарі надають  усю необхідну допомогу. 

Нагадаємо, раніше ми писали також, що вночі 20 липня російські військові обстріляли селище Золочів Харківської області .

Автор: Інна Можейко