На окупованих територіях Харківщини підприємців примушують працювати на російський ринок

28.04.2022 17:50 Новини
Російські окупаційні адміністрації вводять на тимчасово підконтрольних територіях обов'язкове платне ліцензування українських підприємств для торгівлі з російською федерацією. Також вони намагаються запустити місцевий бізнес на окупованих територіях, зокрема й Харківщини, для російського ринку.

Про це повідомляє Головне управління розвідки України.

— Минулого тижня перший заступник керівника адміністрації президента рф сергій кірієнко провів у Донецьку нараду за участю «керівників» так званих «л/днр». На нараді обговорювались питання створення і подальшої діяльності російських «військово-цивільних адміністрацій», — ідеться в дописі ГУР.

На окупованих територіях намагаються терміново впровадити систему обов'язкового платного ліцензування українських підприємців для подальшої торгівлі із суб'єктами рф. За даними ГУР, це повинно дозволити окупантам узяти під контроль фінанси у захоплених громадах, а потім повністю переорієнтувати місцевий бізнес на російський ринок.

Наразі такі ініціативи окупаційної влади зустрічають спротив серед місцевих підприємців та звичайних мешканців.

— Так у селищі Шевченкове Харківської області окупанти дали можливість налагодити роботу місцевого ринку. На його території було вивішено російський «триколор». Обурені місцеві жителі зламали флагшток. Після цього окупанти обіцяли закрити ринок у разі повторення «інцидентів», — повідомляє ГУР.

Нагадаємо, що у Боровій окупаційна влада примушує фермерів розпочати весняно-польові роботи, попри дефіцит посівних, паливно-мастильних матеріалів та техніки, яка або розбита, або викрадена самими окупантами. Усім, хто відмовляється працювати, погрожують «націоналізацією» землі. Проте, кілька фермерів навіть підірвалися на снарядах та мінах, коли намагалися проводити польові роботи. 

Автор: Олександр Манченко