«Наші бійці проводять на сьогодні не одну успішну бойову операцію», – голова ХОВА Олег Синєгубов

02.05.2022 18:45 Новини
Про ситуацію в Харківській області повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

Протягом минулої доби російські військові завдали по Харкову 5 артилерійських обстрілів. Так від вогню постраждали цивільні об’єкти на Салтівці та ХТЗ. Крім того, вночі окупанти обстріляли район Північної Салтівки з реактивної системи залпового вогню. Щодо області, то там зазнали обстрілів Богодухівщина, Золочів, Мала Данилівка та Чугуїв.

На сьогоднішній день тривають бої на Ізюмщині.

«Ворог намагається проводити наступальні дії в напрямках Ізюм-Барвінкове та Ізюм-Слов’янськ. Але ЗСУ тримають позиції, тому спроби наступу окупантів успіхів не мають. Наші бійці проводять на сьогодні не одну успішну бойову операцію. Але поки що не про всі можемо говорити», – повідомляє на своїй офіційній сторінці Олег Синєгубов.

З перехоплених розмов російських військовослужбовців та за свідченнями українських бійців ми дізнаємося, що наразі окупанти деморалізовані та, навіть більше, відмовляються йти в бій. Крім того, голова ХОВА зазначив, що, незважаючи на меншу кількість обстрілів, не треба втрачати пильності та ігнорувати сигнали тривоги.

Сьогодні Харківщина отримала для своїх захисників техніку та інше обладнання.

«Дякуємо Офісу Президента, нашим партнерам за постійну підтримку. Крім того, отримали 5 автомобілів для екстреної медичної допомоги, для оборонців Харківщини – чергову партію бронежилетів та військової амуніції від наших партнерів із Чехії», – пише Олег Синєгубов.

Також з 02.05 змінюється час комендантської години. Він триватиме з 21:00 по 6:00. Нагадуємо, що в цей час не можна пересуватися містом.

Автор: Юлія Гнатченко