Навчальні заклади Харківщини поступово готують до офлайн-формату

08.02.2023 11:03 Новини
Розвиток освіти є одним із пріоритетних напрямків у Харківській області. Поступово область починає готуватися до «традиційного» формату навчання.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ХОВА.

Наразі в Харківській області працює 631 школа, а також 257 дитячих садочків. В окупації все ще залишаються 5 дитсадочків та 8 шкіл.

Нещодавно було відновлено дистанційне навчання у Балаклійській спеціальній школі та Куп’янській спеціальній школі. За словами очільника ХОВА Олега Синєгубова, на сьогоднішні лень 240 тисяч дітей здобувають освіту онлайн.

«Ми продовжуємо виконувати всі вимоги Міністерства освіти і науки України та маємо поступово готувати навчальні заклади до традиційного офлайн формату, але тільки коли це буде безпечно», – зазначив він. 

У деяких навчальних закладах будуються модельні укриття. Зокрема, у 3 школах області. Серед них Люботинський мистецький ліцей «Дивосвіт». Наразі там уже підготовлено котлован.

«Зараз відпрацьовується питання щодо підготовки проєктно-кошторисної документації з облаштування бомбосховищ в інших 8 закладах загальної середньої освіти обласного підпорядкування», – додав директор Департаменту науки і освіти Харківської ОВА Олексій Литвинов. 

Поступово ремонтуються і пошкоджені обстрілами школи. Зокрема, у будівлях замінюють вікна, крівлю, відновлюють комунікації. Завершені роботи на 18 об’єктах – 13 з яких на деокупованих територіях. 

Як зазначила заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська, Європейська комісія спільно з Офісом Президента та Урядом України розпочала програму з відновлення закладів освіти. До цієї програми увійшли 104 школи Харківської області. Серед низ 9 шкіл обласного підпорядкування, 84  школи в Харкові, 3 школи Харківського та 8 шкіл Чугуївського районів. Для того, аби почати роботу по зазначеній програмі, начальникам районних військових адміністрацій необхідно підготувати проєктно-кошторисну документацію.

Нагадаємо, нещодавно учні закладів загальної середньої освіти селища Донець та інших населених пунктів громади отримали 25 планшетів. Зокрема, діти з багатодітних сімей, з особливими освітніми потребами та ті, чиї батьки захищають країну.

Також Харківська область отримала 11 автобусів Iveco Irisbus Crossway від уряду Естонії. Усі вони поїдуть до 7 районів області на освітні потреби, а саме: в громади, які найбільше постраждали від наслідків російської агресії. 

Автор: Юлія Гнатченко