Обстріли, відновлення світла та «Каштани для ЗСУ»: підсумки тижня на Харківщині

08.10.2023 16:52 Новини

Головні події Харківської області за тиждень з 2 по 8 жовтня.

Про головне за тиждень розповідає «Слобідський край».

5 жовтня окупанти вдарили ракетою «Іскандер» по кафе в селі Гроза Куп’янського району. Внаслідок обстрілу загинуло 52 людини. 6 людей перебувають у лікарнях, лікарі оцінюють їхній стан як важкий. Відомо, що в селі були поминки по військовому, якого перепоховали на місцевому кладовищі. З 6 по 8 жовтня у Харківській області оголошено жалобу.

Вранці 6 жовтня росіяни завдали удару ракетою «Іскандер» по центру Харкова. Загинуло двоє  людей – 10-річний хлопчик, а також 68-річна жінка. Постраждало 30 жителів, 12 з них – госпіталізовано. У результаті ракетного обстрілу було пошкоджено 72 будівлі, 69 з них – житлові будинки.

На цьому тижні у селі Борщова Липецької громади відновили електропостачання. Рівень пошкодження мереж сягав 100 %. Наразі усі мешканці села, які повернулися додому, отримали доступ до послуги електропостачання

2 жовтня у Височанському лісі знайдений вибухонебезпечний предмет. Грибників закликають бути обережними.

Пункти Незламності Чугуївської громади обладнають сонячними електростанціями. На це громаді нададуть 100 тисяч євро. Гроші надійдуть шляхом грантового фінансування у рамках проєкту Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні».

2 жовтня у Донецькій територіальній громаді розпочали акцію «Каштани для ЗСУ». У рамках цієї кампанії жителів ТГ закликають приносити каштани до закладів освіти. Всі зібрані плоди здадуть на виготовлення ліків, а отримані кошти перерахують на потреби військових. У Донецькій селищній раді зазначають, що плоди мають бути без зеленої колючої шкірки.

Головні новини Харківська область читайте в нас на сайті.

Автор: Ксенія Карпенко