Рекорд харків’янки та повернення Балу хризантем: підсумки тижня на Харківщині

24.09.2023 20:17 Суспільство
Фото: Лана Вєтрова Фото: Лана Вєтрова

Головні події Харківської області за тиждень з 18 по 24 вересня.

Про головне за тиждень розповідає «Слобідський край».

У ТОП-200 шкіл України увійшли 11 шкіл з Харкова: перелік. У рейтинг шкіл України за результатами НМТ 2023 року увійшли 11 загальноосвітніх навчальних закладів міста Харків. 

У Чкаловському відкрили оновлене приміщення «швидкої допомоги». У приміщенні центру екстреної медичної допомоги селища Чкаловське Харківської області провели капітальні будівельні роботи.

Шестеро загиблих: росіяни обстріляли авто волонтерів у Куп’янську. 19 вересня близько 13:00 росіяни вдарили по місту Куп’янськ Харківської області керованою авіабомбою. Поцілили в автомобіль волонтерів.

Посадовці Нововодолазької громади передали для ЗСУ понад 700 тисяч гривень. У Новій Водолазі Харківської області колектив селищної ради та директори шкіл з громади віддали свою премію на потреби Збройних Сил України. На ці кошти волонтери придбають три автомобілі.

Харківській області виділили 3,6 мільярда гривень на відновлення. У Харкові пройшов Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України. На ньому розглядалися питання, зокрема, відновлення Харківщини. Наразі регіону виділили 3,6 мільярда гривень з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Харківська спортсменка потрапила до Книги рекордів України. Рекорд харківської фрідайверки Катерини Садурської внесений до Національного реєстру рекордів як світове досягнення всієї України.

Коли на Харківщині почнеться опалювальний сезон, розповіли у ХОВА. Житлово-комунальне господарство та соціальної сфери Харківської області підготовлено до опалювального сезону на 90 %. 

До Харкова повертається Бал хризантем. Традиційне осіннє свято – Бал хризантем у Харкові – розпочнеться з 1 жовтня.

У Сахновщині визначили переможців Всеукраїнської літературної премії. У селищі Сахновщина Харківської області 21 вересня відбулось вручення Всеукраїнської літературної премії імені Михайла Чабанівського. Сімох переможців обрали з 29 літераторів з різних куточків України.

Головні новини Харківська область читайте в нас на сайті.

Автор: Володимир Олександров