Окупанти готуються відновити наступ у Харківській області

11.04.2022 08:09 Новини
Генштаб ЗСУ розповів про оперативну обстановку в Харківській області станом на 6:00 11 квітня.

Сьогодні розпочалася сорок сьома доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Наразі ворог продовжує створення наступального угруповання військ для дій на Слобожанському напрямку. Імовірно, найближчими днями окупанти намагатимуться відновити наступ. Водночас голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомляє: "На сьогодні підстав для масової евакуації жителів міста Харків немає. Наші Збройні Сили міцно тримають оборону Харкова, ми повністю володіємо ситуацією".

Так на Слобожанському напрямку окремі підрозділи зі складу 6-ї загальновійськової армії та берегових військ північного флоту продовжують часткове блокування міста Харкова, продовжуються артилерійські обстріли окремих районів міста.

На Ізюмському напрямку триває повітряна розвідка місцевості з метою виявлення позицій Збройних Сил України. Для цього противник застосовує БПЛА “Орлан-10”.

За інформацією Генштабу, силами до двох батальйонних тактичних груп окупанти намагалися здійснити наступ в напрямках населених пунктів Довгеньке та Дмитрівка, але успіху не мали і відійшли на раніше зайняті позиції.

Крім того, ворог продовжує здійснювати підготовку та відправку особового складу, озброєння та техніки для участі в бойових діях на території України.

Імовірно, противник, щоб порушити постачання вантажів до місць ведення бойових дій, продовжить удари по об’єктах транспортної інфраструктури на території України з метою їх знищення або виведення з ладу.

Автор: Юлія Гнатченко