Харківщина у вогні: зруйнована Вільхівка та обстріляний Золочів. ФОТО

11.04.2022 07:28 Область Online
Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура
Обласна прокуратура оприлюднила наслідки дій російських військових на території Вільхівки та Золочева Харківської області.

10 квітня працівники силових підрозділів Харківщини здійснили виїзд до нещодавно звільненого від окупантів села Вільхівка. Повідомляється, що внаслідок дій російських військовослужбовців пошкоджено або повністю зруйновано більшість житлових будинків, підсобних господарств, цивільний автотранспорт, місцева школа, а також магазини. Крім того, на території села було знайдено тіла російських військових, їхню знищену бронетехніку та використану зброю.

Також учора стало відомо, що близько 13-ї години ворог завдав ударів по смт Золочів Богодухівського району – про це повідомив  голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. За даними прокуратури, окупанти здійснили артилерійський обстріл, внаслідок якого було пошкоджено кілька будівель, житлових будинків та автомобілів. Серйозно пошкоджені територія підприємства та фермерського господарства, повністю зруйнована автозаправна станція.

Повідомляється, що 4 людини отримали поранення.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури слідчими СВ Управління СБУ в Харківській області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Наразі досудове слідство триває.

Автор: Юлія Гнатченко