Окупанти хочуть оволодіти Харковом. ОНОВЛЕНО

04.04.2022 17:50 Новини
Про обстановку на фронті розповів речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник на пресбрифінгу 4 квітня.

4 квітня відбувся пресбрифінг Міністерства оборони України в Києві. Олександр Мотузяник розповів про обстановку на фронті та плани окупантів.

– Основні зусилля противник зосередив на підготовці до відновлення наступальних дій, аби оточити угруповання Об'єднаних сил та оволодіти містом Харків, – повідомляє речник Міноборони України.

За його словами, з цієї метою противник налагоджує маршрути логістичного забезпечення угруповання військ. Зараз ворог створює запаси боєприпасів, ракет та паливно-мастильних матеріалів. А також здійснює підготовку медичних установ для прийому великої кількості поранених.

Окупанти здійснюють формування та переміщення додаткових підрозділів зі складу східного і центрального військових округів збройних сил росії – для участі у бойових діях в Україні. Так, вони посилюють  угруповання військ із західного та південного військових округів для наступу в Слобожанському та Донецькому операційних районах. Для посилення угруповань вони перекидають війська з інших округів і підрозділів свого мобілізаційного резерву.

Крім того, російські війська продовжують використовувати високоточне озброєння, аби знищити об'єкти критичної інфраструктури України.

Нагадаємо, військові російської федерації відновлюють міст через річку Сіверський Донець в Ізюмі на Харківщині та готують сили для наступу на Слов'янськ Донецької області.

Автор: Анастасія Хушану