Окупанти обстріляли евакуаційні автобуси на Харківщині

03.04.2022 21:10 Новини
Фото: suspilne.media Фото: suspilne.media
У Балаклії Харківської області під час спроби евакуації пацієнтів лікарні загинув водій.

Як повідомив  очільник ХОВА Олег Синєгубов, з Балаклії,  де вчора було зруйновано лікарню, медики самостійно намагалися виїхати звідти і евакуювати людей.  
– За домовленістю було направлено колону, яку не запустили в місто. Вона була обстріляна ще на підходах російськими окупантами на блокпосту. Є жертви. За попередніми даними, водій одного з автобусів загинув. Це ціна домовленостей з окупантами, яку ми зараз маємо, – зазначив Олег Синєгубов. 
За повідомленням Суспільного, загиблому водію автобуса було 54 роки. Він  житель села Андріївка, працював у Шебелинському управлінні бурових робіт. Цей автобус їхав першим у колоні, на його склі був напис російською: «Эвакуация больницы». Автобус вигорів ущент. У водія залишилася дружина. Зараз ідуть перемовини, щоб забрати тіло загиблого.
Також удень 3 квітня  були обстріляні житлові квартали  Харкова. 23 людини  постраждали,  серед них є діти та люди у вкрай важкому стані. 
Очільник області  розповів, що пілота збитого сьогодні під Ізюмом  ворожого літака  взяли у полон, і підкреслив, що евакуація населення  Лозової, яка повинна розпочатися завтра, має попереджувальний характер.

Автор: Інна Можейко