Окупанти розстріляли колону цивільних, які намагались евакуюватися з Вовчанська

08.05.2022 12:40 Новини
15 автівок з мешканцями окупованих територій Харківської області потрапили під обстріл на шляху між Верхнім та Старим Салтовом. Тоді ж у соцмережах з'явилось повідомлення про зникнення 13-річної Софії Раєцької.

Як повідомив 8 травня начальник Слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергій Болвінов, 4 травня до поліції надійшла інформація про втрату зв’язку з людьми, які вирішили виїхати з Вовчанщини у напрямку Харкова, щоб дістатися території, яка  підконтрольна ЗСУ. В колоні було 15 автівок. Але через бойові дії дістатися місця руху колони було неможливо. 

За словами Сергія Болвінова, місцезнаходження колони вдалося встановити тільки 6 травня. Прибувши на місце, слідчі виявили розбитий ворожий танк, за 150 метрів від нього в напрямку колони два обгорілі трупи із залишками військової форми рф. Ще через 300 метрів від них – 6 автівок з отворами від куль та уламків. В автомобілях знайдено 4 трупи, попередньо – учасники евакуаційної колони. Наразі ідентифікувати всі тіла неможливо через їх стан. 

– Окремо хочу додати про дівчинку, яку шукали через соціальні мережі, – Раєцька Софія. На жаль, в автомобілі, в якому вона знаходилась, знайдені залишки трупа та кулон, на який посилаються рідні,  – повідомив Сергій Болвінов. 

Він зазначив, що зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України.

Раніше ми писали, що російські окупанти обстріляли Красноградську громаду, де постраждали будівлі і автівки

Автор: Інна Можейко