Окупанти ведуть наступ у районі двох населених пунктів Харківщини

17.08.2022 10:13 Новини
Фото: Генеральний Штаб ЗСУ Фото: Генеральний Штаб ЗСУ
17 серпня начальник ХОВА Олег Синєгубов повідомив про ситуацію в Харкові та Харківській області.

Протягом доби агресор завдавав артилерійських та ракетних ударів по місту та області. Декілька разів із РСЗВ було обстріляно Салтівський район міста, де внаслідок зазначених подій пошкоджені житлові багатоповерхові будинки та критична транспортна інфраструктура.

На території Харківської області рашисти обстрілювали Харківський, Ізюмський, Чугуївський та Богодухівський райони. Трохи згодом, уже вночі, загарбники посилили інтенсивність ударів.

  • У Чугуївському районі після 21:00 у результаті обстрілу зайнялися гаражі та техніка фермерського господарства.
  • У Золочівській громаді після 23:00 унаслідок обстрілу загорівся гараж та автомобілі.

Крім того, сьогодні близько 5:00 ранку Штаб оборони зафіксував запуск 5 ракет з території бєлгорода. Одна з них влучила в Слобідському районі Харкова.

Ракетами окупанти пошкодили житлові будинки та спричинили декілька пожеж у Золочівській громаді. Варто зазначити, що учора вдень у Золочеві російські військові обстріляли територію місцевого ліцею. І тим самим пошкодили футбольний майданчик, зруйнували один житловий будинок та ще два – пошкодили.

На теренах Ізюмщини через бойові дії зазнала руйнувань критична інфраструктура, також там спалахнула трава на відкритих територіях.

Загальна кількість постраждалих за добу: у Золочеві з вибуховими травмами госпіталізували 22-річного чоловіка, наразі його стан – середній. 

На лінії зіткнення ворог продовжує активно вести розвідку БпЛА задля корегування вогню артилерії та визначення позицій підрозділів ЗСУ. Продовжив обстрілювати військову та цивільну інфраструктуру в районі Харкова, Петрівки, Дементіївки та ще вісімнадцяти населених пунктів області. А також завдав авіаударів біля Старого Салтова та Мосьпанового.

  • За оновленою інформацією, на сьогоднішній день загарбники ведуть наступ неподалік Леб’яжого та Базаліївки, до того ж дистанційно мінують місцевість біля Леб’яжого. Бої тривають.