Окупанти заблокували поставки гуманітарної допомоги у Дергачівській громаді на Харківщині

19.03.2022 09:16 Новини
Фото: Facebook В’ячеслав Задоренко Фото: Facebook В’ячеслав Задоренко
Ввечері 18 березня очільник Дергачівської міської ради В’ячеслав Задоренко докладно розповів про ситуацію із «зеленими» коридорами у населених пунктах громади.

18 березня російською артилерією були завдані удари по житловому масиву села Безруки Харківської області. Внаслідок цього були частково зруйновані приватні будинки.

За словами голови Дергачівської міської ради В’ячеслава Задоренка, станом на вечір 18 березня інформація щодо загиблих та поранених не надходила.

Як повідомив Задоренко, критична ситуація склалася у Козачолопанському, Токарівському, Проходівському і Русько-Лозівському округах. На їхній території російські військові повністю заблокували шляхи поставки гуманітарної допомоги.

«Евакуація місцевого населення через так звані зелені коридори до підконтрольних Україні територій, на жаль, теж неможлива. Через це вказані старостати перебувають на межі гуманітарної кризи», – розповідає В’ячеслав Задоренко.

Наразі продовжується надання гуманітарної допомоги там, де це можливо.

«Сьогодні (18 березня) працівники наших соціальних служб разом з волонтерами розвозили продукти і ліки по місту Дергачі та навколишнім селам – Семенівці, Шовкоплясам, Ємцям. Також відправили продовольство до Безруківського і Слатинського округів, видали продуктові набори працівникам комунальних та екстрених служб», – повідомляє Дергачівський міський голова В’ячеслав Задоренко.

Крім того, Дергачівська центральна лікарня отримала чергову партію необхідних медикаментів від благодійної організації «Комітет медичної допомоги в Закарпатті». В’ячеслав Задоренко також дякує ТОВ «Тайфун-2000» за надані продукти харчування для мешканців громади.

Автор: Юлія Гнатченко