Окупанти знищили «Фельдман Екопарк» під Харковом: що буде з тваринами

05.04.2022 14:43 Новини
Фото: funtime.kiev.ua Фото: funtime.kiev.ua
«Фельдман Екопарк» у Харківській області знову зазнав масованих обстрілів і бомбардувань – інфраструктура парку зруйнована.

«Фельдман Екопарк», що під Харковом, практично зруйнований, його більше немає. Про це повідомив засновник парку Олександр Фельдман.

– Екопарку більше немає. Зараз про це можна говорити абсолютно точно. Вчора і сьогодні він знову зазнав масованих обстрілів і бомбардувань. Інфраструктура зруйнована, вольєри зруйновані, – каже Олександр Фельдман.

За його словами, найбільша проблема – це великі хижаки.

Читайте також: Через ворожі обстріли Дергачівська громада залишилась без світла

– Їхні вольєри поки що дивом зберігають цілісність, але ще один обстріл – і леви, тигри, ведмеді, що збожеволіли від страху, можуть опинитися на волі і піти у бік Харкова або в прилеглі селища. Ми цього допустити не можемо. Вирішення проблеми на сьогодні немає. Наші фахівці зараз розглядають можливість обладнати для них – хоч би для деяких – тимчасове житло в Чутовому Полтавської області. Якщо цього не вийде, то єдиний варіант, що залишається у нас, – це приспляння хижаків. Про це боляче говорити, але головний пріоритет зараз – це життя людей, – зазначає засновник «Фельдман Екопарку».

Він також додав, що інших тварин, які все ще залишаються на території «Екопарку» і вижили, яких ще можна вивезти, також потрібно терміново евакуювати.