Опалювальний сезон під час війни: що побачать харків’яни у платіжках

12.10.2022 15:46 Новини
У Харкові тарифи на гарячу воду та тепло залишаться на довоєнному рівні.

Таке рішення ухвалив виконавчий комітет Харківської міськради 12 жовтня, повідомили у пресслужбі мерії.

 – Тарифи для всіх категорій споживачів, зокрема для населення, бюджетних установ, релігійних організацій та інших  споживачів, залишаються на рівні тарифів, які діяли станом на 24 лютого поточного року, – повідомила заступник директора Департаменту економіки та комунального майна Ірина Шамраєва.

У минулому опалювальному сезоні харків’яни, які живуть у будинках з лічильниками теплової енергії, сплачували за тепло 1539,50 грн/Гкал, без лічильників – 39,38 грн за 1 квадратний метр на місяць.

Щодо гарячої води, то з підключенням сушарки для рушників до системи гарячого водопостачання 1 кубометр коштував 93,22 гривні, без сушарок – 86,32 гривні за кубічний метр. 

Нагадаємо, в Україні діє мораторій на підвищення тарифів на тепло. Він діятиме впродовж воєнного стану, а також шести місяців після його закінчення. Мораторій установлюється на підвищення тарифів на газ, опалення та гарячу воду для всіх категорій споживачів. Також на час воєнного стану заборонено примусове стягнення з фізичних осіб заборгованості за житлово-комунальні послуги.